Život na Marsu existuje. Soudě podle objevené sochy

 Vesmír 
24. ledna 2020 06:30 / Mirka Malá
  2
📷
3 fotografie v galerii
Socha na Marsu je důkazem života NASA
Život na Marsu pravděpodobně existuje. Nové spekulace se objevily ihned poté, co byly objeveny zbytky mimozemské sochy na planetě, kterou vědci zkoumají už desítky let.

Známý mimozemský konspirační teoretik Scott Waring šokoval tímto tvrzením poté, co na fotografii objevil zbytek sochy na povrchu Marsu. Podle něho je na fotografii jasně vidět část obličeje, tedy ucho, nos, čelo i oko. Vytesaný obličej leží na vrcholu kopce zasypaného horninou.

Je to marťanský bůh?

Waring ihned po zveřejnění fotografie začal rozvíjet teorie o tom, co zbytek sochy představuje. Jednou teorií je, že se umístění sochy obličeje na vrcholu kopce odkazuje na nějaké marťanské božstvo.

Zajímavé je, že fotografie se dostala na veřejnost až nyní. Metadata fotografie odhalují, že objekt vyfotografovala NASA už 23. listopadu 2015. A to rozhodně nebyl první případ, kdy výzkumné projekty NASA odhalily na povrchu Marsu podivné věci.

V roce 1976 kosmická loď NASA Viking 1 vyhledávala potenciální místo přistání na Marsu pro svou sesterskou kosmickou loď Viking 2, když narazila na něco neočekávaného.

Zatímco kosmická loď získávala fotografie z oblasti planety zvané Cydonia, Viking 1 zachytil něco, co vypadalo jako obrovská lidská tvář, která na ni zírala. Tvář měří téměř dvě míle napříč a měla to, co vypadalo jako hluboko zasazené oči a jasně ohraničený nos a ústa.

Média se tehdy fotografie rychle chytla a považovala ji za skutečný důkaz života na Marsu. Navzdory tomu, co bylo na fotografii vidět, NASA rychle vysvětlila tvář jako optickou iluzi. Podle vědců stíny způsobené úhlem slunce pouze vytvářely iluzi očí, nosu a úst na přirozeném útvar na povrchu Marsu.

Této iluzi se říká efekt pareidolia. Jde o psychologický jev, kdy lidé vidí rozeznatelné tvary v oblacích, skalních útvarech nebo jinak nesouvisejících objektech nebo datech. Existuje mnoho příkladů tohoto jevu na Zemi i ve vesmíru.

Tají nám něco?

Nejde jen o případný život na Marsu, tedy na planetě, kam se lidstvo tak zoufale snaží v posledních letech dostat. Jde rovněž o otázku UFO. Fakt, že lidstvu světoví vládci nejspíš hodně věcí tají, chce rozlousknout americká prezidentská kandidátka Amy Klobuchar. Tato demokratická kandidátka a současná senátorka za Minnesotu už šokovala slibem, že pokud se dostane do Bílého domu, nechá okamžitě odtajnit všechny materiály o UFO. Dále čtěte: Vědci objevili nejstarší vesmírný materiál, jaký kdy byl na Zemi nalezen.

Témata: Mars, obličej, socha,
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47