Loď, která se v roce 1925 ztratila v Bermudském trojúhelníku, byla nalezena u Floridy

 Záhady a tajemství 
24. února 2020 11:51 / Mirka Malá
  13
📷
2 fotografie v galerii
SS Cotopaxi v Bermudském trojúhelníku nezmizela Marine Historical Collection
Loď SS Cotopaxi, která zmizela v roce 1925 v Bermudském trojúhelníku při plavbě z Charlestonu v Jižní Karolíně do Havany, byla zázračně nalezena u břehů Floridy. A zdá se, že záhada Bermudského trojúhelníku je spíše jen pověra.

Identifikací lodi, která zmizela před téměř 100 lety, byla tak trochu pohřbena teorie o Bermudském trojúhelníku. Loď na parní pohon SS Cotopaxi sice do Havany nikdy nedoplula, ale Bermudský trojúhelník za to nemůže.

Důvod je jasný. Místo ztroskotání SS Cotopaxi se totiž v Bermudském trojúhelníku nenachází, i když se toto mýty opředené území rozléhá od Bermud přes Floridu až po Portoriko.

Michael Barnette, mořský biolog a potápěč, který vrak lodi našel, dokonce tvrdí, že většina zmizení lodí, které jsou Bermudskému trojúhelníku připisovány, se ani v tomto území neodehrála.

Bermudský trojúhelník v době zmizení lodi neexistoval

Mýtus o Bermudském trojúhelníku navíc ještě ani nebyl na světě, když Cotopaxi zmizela. Trojúhelník vznikl až v šedesátých letech díky jednomu časopiseckému článku a v roce 1974 vyšla bestsellerová kniha Bermudský trojúhelník, která mimo jiné přinesla teorii o tom, že trojúhelník vznikl poté, co byla zničena bájná Atlantida.

Barnette o vraku lodi, který se nachází asi 35 kilometrů od východního pobřeží St. Augustine na severní Floridě, věděl už dlouhou řadu let. Trvalo mu ale mnoho roků, než se mu podařilo shromáždit důkazy o tom, že ztroskotanou lodí je SS Cotopaxi, jejíž zmizení je připisováno silám Bermudského trojúhelníku.

SS Cotopaxi vyplula z Charlestonu v Jižní Karolíně 29. listopadu 1925 s nákladem uhlí, ale nedostala se daleko. Šla ke dnu kvůli bouři a nikdo z 32 lidí na palubě nepřežil.

Pátrání rovněž odhalilo, že Cotopaxi vyslala bezdrátové tísňové signály 1. prosince 1925. Tyto byly zachyceny v Jacksonville na Floridě, což není příliš daleko od místa, kde vrak leží. Podle dalších zjištění loď při vyplutí měla problémy s technickým stavem poklopů zásobníků uhlí, které loď převážela. Je tedy pravděpodobné, že pokud špatně těsnily a loď zastihla na moři velká bouře, zřejmě se voda dostala do nákladového prostoru a loď šla ke dnu. Dále čtěte: Titanic měl tajemství a neměl se nikdy plavit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve