Americká média po ročním zkoumání tajného programu UFO přišla se šokujícími informacemi

 Záhady a tajemství 
17. února 2020 09:16 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Záběry z amerických stíhaček jsou reálné Pinterest
Zdá se, že americká vláda si nemohla přát nic horšího. Americká média nyní po ročním zkoumání celého tajného programu UFO přišla se šokujícími informacemi.

16. prosince 2017 deník New York Times zveřejnil, že Pentagon tajně financoval výzkum UFO prostřednictvím programu Advanced Aerospace Threat Identification Program. Tehdy také měla veřejnost možnost vidět tři videa pořízená americkým námořnictvem, která ukazují to, co bylo nakonec prohlášeno za neidentifikovaný letecký jev.

Sotva k tomu došlo, otočil ale Pentagon kormidlem. Nejprve úřad potvrdil, že skutečně existoval program výzkumu UFO pod vedením Luise Elizonda, bývalého vysokého člena Úřadu ministra obrany pro zpravodajské služby. Nakonec ale úplně obrátil a hlavní strategický plánovač a mluvčí Susan Gough nedávno řekla, že program s UFO vůbec nesouvisel.

Proč tedy vláda tvrdí, že nic neexistuje, a zároveň se do světa dostávají dosud tajné složky o UFO?

UFO je i není

Lidé, kteří na programu pracovali, tvrdí, že současný zmatek je záměrný a souvisí s černými zpravodajskými rozpočtovými programy.

Do hry v čase totiž vstoupila soukromá výzkumná společnost BAASS, která tajně spolupracovala se zpravodajskou agenturou DIA. BAASS pro DIA dělala výzkum UFO a zejména leteckých technologiích, agentura je vyhodnocovala a byla tak schopna určit, kde a jak by se nové technologie daly používat.

Ve skutečnosti je to ale úplně obráceně. Byl to právě letecký výzkumný projekt, který byl použit jako krycí zástěrka pro tajný program UFO, který oficiálně nikdy neexistoval.

DIA tedy měla rozsáhlý přístup k materiálům UFO, ale protože všechna data technicky patřila společnosti BAASS, tak podle zákona o hospodářské špionáži z roku 1996 je zveřejňování vlastnických materiálů poskytnutých vládě v důvěrné rovině federálním zločinem. V zásadě byl tedy program UFO nastaven tak, aby bylo znemožněno jeho zveřejnění.

Materiály z roku 2009, které mají nyní americká média k dispozici, byly poskytnuty anonymní osobou, jejíž identitu tedy musí média za každou cenu utajit.

Na veřejnost se rovněž dostal dopis z ledna 2018, který divize DIA Congressional Relations poslala členům kongresu. V dopise DIA uvedla seznam dokumentů obranné inteligence, které pokrývají řadu pokročilých, exotických a teoretických leteckých témat.

Na světlo světa se dostala rovněž kopie dříve nevydaného technického dokumentu. Zatímco DIA ho přejmenovala, jeho původní název je "Klinické akutní a subakutní účinky na lidské dermální a neurologické tkáně“. Podle všeho jde o studii klinických příznaků a biofyziky zranění známých a očekávaných z ultra vysoké sféry, tedy od nechtěné expozice až po anomální systémy.

S ohledem na těžkopádný klinický jazyk lze studii přeložit jako výzkum zranění, ke kterým by mohlo dojít po kontaktu s UFO nebo neidentifikovanými létajícími předměty.  Samotný termín UFO je ve zprávě zmíněn šestnáctkrát.

Dále ze zpráv vyplývá, že existence neidentifikovaných létajících předmětů byla dávno prokázána. To znamená, že namísto zkoumání, zda existují, se zprávy a studie zaměřují na to, jak daleko jsou tyto předměty technicky od současných lidských technologií.

Z materiálů vyplývá, že tento tajný program existuje a je tajně financován nejméně od roku 1995. Není ovšem jasné, zda před tímto datem existovaly jiné programy zkoumající UFO. Média nyní mají informace o tom, že loni se tato problematika řešila také v americkém senátu, není ale jasné, jak úspěšný celý tajný program vlastně byl, co všechno odhalil a jakým způsobem bude pokračovat do budoucna. Dále čtěte: Start rakety StarX. Záběry rozpoutaly obrovské spekulace.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve