Slavná kočka Grumpy cat byla hvězdou internetu. I přes její krátký život si ji oblíbily miliony lidí

 Země a Příroda 
27. ledna 2020 08:53 / Blanka Štiková
  0
📷
8 fotografií v galerii
Slavná americká kočka Grumpy Cat se narodila v dubnu 2012 v Arizoně Twitter
Kvůli svému výrazu si vysloužila přezdívku „Grumpy Cat“, tedy v překladu Rozmrzelá kočka. Jde o kočku, která je známá po celém světě. Tohoto známého kočičího mazlíčka si za jeho relativně krátký život, který trval pouhých 7 let, oblíbily miliony lidí.

Tato snad nejslavnější kočka na světě byla tváří Friskies a dokonce si také zahrála ve filmu. Kde se vzala slavná kočka ze sociálních sítí a proč vypadala pořád naštvaně?

Kdo byla Grumpy Cat

Slavná americká kočka Grumpy Cat, která se narodila v dubnu 2012 v Arizoně, se ve skutečnosti jmenovala Tardar Sauce, toto jméno jí vymyslela Chyrstal, dcera její majitelky Tabathy Bundesen. Jméno je jakousi zkomoleninou od anglických slov „tartar sauce”, v češtině to znamená tatarská omáčka. Jméno „Grumpy Cat” vzniklo až po uveřejnění fotografií a videí na sociálních sítích. Kočka však stále slyšela na obě dvě jména.

Nejprve to vypadalo, že kočka v životě nemá příliš mnoho štěstí, když se narodila s několika vadami, byla malého vzrůstu a měla předkus. A přesně kvůli poruše růstu a špatnému postavení zubů kočka vypadala, jako kdyby byla neustále naštvaná, a to jí dávalo jedinečný vzhled. Přestože se Grumpy Cat proslavila hlavně pro svoji mrzutou vizáž, ve skutečnosti to byla velmi hravá kočka a naštvaná nebyla.

Cesta ke slávě

Svou popularitu Grumpy Cat získala takřka přes noc, když jí její majitelka Tabatha Bundesen založila profil na sociálních sítích, kam zhruba před 7 lety začala přidávat fotografie výjimečné kočky. Tak se Tardar Sauce postupně stala na internetu slavnou, a to hlavně díky svému nevšednímu výrazu, který si lidé po celém světě zkrátka zamilovali. Slavná kočka cestovala po celém světě a objevovala se také i v různých televizních show. Ale ani její majitelka se neměla vůbec špatně, díky slávě svého mazlíčka mohla dát výpověď v práci servírky a místo toho se stala pečovatelkou a manažerkou své kočky Tardar Sauce, informoval o tom server The Telegraph.

Jakou měla cenu a jak moc byla slavná

Podle serveru The Telegraph byla cena Grumpy Cat odhadnuta v přepočtu přes 20 milionů Kč. Majitelka kočce založila firmu s jejím jménem a společnost začala prodávat různé předměty s motivem kočky, jako například oblečení, kalendáře či hračky. Slavná kočka ale sklízela úspěchy leckde, stala se například tváří značky kočičích granulí Friskies nebo se podle ní pojmenovala ledová káva na Grumppuccino. Kočka si dokonce také v roce 2014 zahrála ve vlastním filmu. Byla tedy skutečnou celebritou.

Tardar Sauce si užila spoustu zábavy a hodně cestovala, podle majitelky ale kočka nikdy netrpěla, s fanoušky totiž trávila maximálně 2 hodiny za týden a zbytek času odpočívala v klidu domova. Podobiznu Grumpy Cat můžete od roku 2015 najít v muzeu voskových figurín Madame Tussauds v San Francisku. Profily rozmrzelé kočky na sociálních sítích mají mnoho obdivovatelů. Její Instagram sleduje přes 2,7 milionu lidí, na Twitteru má kočka přes 1,6 milionu fanoušků a na Facebooku má přes 8,2 milionu sledujících.

Smutná zpráva

14. května 2019 obletěla internet smutná zpráva o tom, že je slavná zachmuřelá kočka po smrti. Podle její majitelky Tabathy Bundesen zemřela kočka ve věku 7 let, a to na komplikace po infekci močových cest. Na sociální síť Tardar Sauce její majitelka Tabatha Bundesen přidala smutné prohlášení, ve kterém se píše: "Máme nepředstavitelně zlomené srdce a oznamujeme ztrátu naší milované Grumpy Cat. "

Dále se na profilu píše: "Navzdory péči špičkových odborníků a velmi milované rodiny se Grumpy setkala s komplikacemi způsobených z nedávné infekce močových cest, které pro ni byly bohužel příliš těžké na to, aby je překonala. Pokojně zemřela úterního rána 14. května doma v náručí své paničky Tabathy. "

V textu na sociální síti Grumpy Cat je ještě napsáno: "Kromě toho, že byla naším dítětem a váženým členem rodiny, pomohla Grumpy Cat rozesmát miliony lidí po celém světě. Její duch bude dál žít skrze její fanoušky všude." Pod smutným prohlášením jsou podepsáni členové kočičí rodiny Grumpy – Tabatha, Bryan a Chyrstal. Dále čtěte: V Americe mají psího jednorožce. Takhle vypadá pes s ocáskem na hlavě.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve