První filmový štáb ve vesmíru. Dvojice ruských herců točí film na ISS

 Vesmír 
10. října 2021 16:25 / Radek Chlup
  0
📷
2 fotografie v galerii
Natáčení filmů ve vesmíru se možná časem stane běžným Pixabay
Před pár dny dopravila na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS) raketa Sojuz trojici ruských astronautů. Ve skutečnosti je to trochu jinak. Opravdový astronaut tam byl pouze jeden. Součástí týmu byla herečka Julia Peresildová a producent Klim Shipenko. Dvojice má strávit na ISS 12 dní natáčením scén pro nový film.

Je to poprvé, co se na ISS nachází vícečlenný filmový štáb. 12 dní tam bude točit scény k filmu s názvem „Výzva”. 

Zraněný astronaut

Peresildová bude hrát lékařku, která musí odcestovat na ISS, aby ošetřila zraněného astronauta. Producent Shipenko se bude starat o natáčení a osvětlení v prostoru ISS. 

Dvojice odletěla do vesmíru s ruským astronautem Antonem Shkaplerovem, který bude provádět na ISS do jara výzkum pro ruskou vesmírnou korporaci Roscomos. Zároveň také vypomůže s produkcí filmu. Bude hrát menší roli, a to s dalšími dvěma astronauty, kteří se již na ISS nacházejí. 

Herci míří do vesmíru 

Je to pouze začátek natáčení filmových štábů ve vesmíru v příštích několika letech. Do vesmíru má odletět točit herec William Shatner, který má navštívit okraj vesmíru v raketě New Shepard společnosti Blue Origin. 

Také se již dříve objevily zprávy o tom, že slavný herec Tom Cruise by rovněž mohl navštívit vesmír, a to v raketě SpaceX Dragon. Tohle natáčení však ještě nebylo potvrzeno. Psali jsme také: Rusko hrozí opuštěním programu Mezinárodní vesmírné stanice kvůli sankcím USA

Zdroj: Live Science.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47