Jeden jediný snímek, na kterém je zachycena pitva mimozemšťana z roku 1947, je nyní na prodej v aukci

 Záhady a tajemství 
09. června 2021 13:06 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Události z Roswellu stále přitahují hodně pozornosti Rarible
Jeden jediný snímek z 16milimetrového filmu, na kterém je zachycena pitva mimozemšťana z roku 1947, je nyní na prodej v aukci. Vyvolávací cena je ovšem vysoká. Jeden milion dolarů.

Snímek pochází ze známé a velmi nepravděpodobné pitvy mimozemšťana, která byla údajně zachycena na film v roce 1947, po zprávách o havárii UFO v Roswellu v Novém Mexiku. Pitvaný mimozemšťan zachycený na filmu měl být na palubě UFO a měl zemřít při havárii.

Co je to ale za film?

Jeden snímek z pitevního filmu, který je nyní v dražbě, získá uchazeč s nejvyšší nabídkou. Poté obdrží řetězec jedinečného kódu, který ověří autentičnost filmového rámečku. Vítěz obdrží také skutečný fyzický snímek pitevního filmu.

Na pitevních záběrech leží na stole neživá humanoidní postava. Na pravé noze je vidět zející ránu. Má zaoblené břicho, baňaté tmavé oči a holou hlavu, která je mnohem větší než průměrná lidská lebka. Postavy oděné od hlavy po paty v bílých ochranných oblecích obíhají tuto mrtvolu a provádějí metodickou pitvu.

Odkud pochází tento film? Zvěsti o UFO v Roswellu začaly kolovat v roce 1947 poté, co informační důstojník americké armády vydal tiskovou zprávu popisující havarovaný létající talíř. V roce 1995 dokument, který byl vysílán v televizi Fox pod názvem "Alien Autopsy: Fact or Fiction“, představil televizním divákům záběry tohoto údajného mimozemšťana.

Ray Santilli, britský hudební a filmový producent, vlastnil tyto záběry. Podle prohlášení aukčního domu získal Santilli film v roce 1992 od amerického vojenského kameramana ve výslužbě, když hledal archivní záběry k dokumentu o Elvisovi Presleym.

Ačkoli Santilli tvrdil, že film byl pravý, skeptici nesouhlasili. Jejich podezření byla zdánlivě potvrzena v roce 2006, kdy sochař a designér speciálních efektů jménem John Humphreys tvrdil, že mimozemšťana vytvořil nejen na pitevních záznamech, ale hraje ve filmu jednoho z patologů.

V roce 2017 se přihlásil další účastník filmového podvodu. Filmař Spyros Melaris uvedl, že natočil záznam ve svém londýnském bytě pomocí modelu naplněného zvířecími orgány, jak uvedl australský zpravodajský web News Corp Australia Network.

Co když je to ale pravda?

Celý podivný příběh má svá ale. V roce 2019 uniklo sdělení z roku 2001 z Národního institutu pro vědu objevů (NIDS), dnes již zaniklé soukromé organizace pro výzkum paranormálních jevů a UFO. Zpráva údajně napsaná fyzikem NIDS Ericem Davisem uvedla, že bývalý vědec CIA jménem Kit Green vyhodnotil důkazy z "Roswell Incident Alien Autopsy“ a uvedl, že záběry byly skutečné, o čemž psal deník The Sun v roce 2019.

Zpráva uvádí, že Green určil, že "film o pitvě mimozemšťana je skutečný, mimozemská mrtvola je skutečná,“ uvádí The Sun.

S takovou zápletkou v zádech není divu, že aukce filmu také zažila neočekávaný vývoj událostí. Před několika dny probíhala na on-line tržišti dražba rámu pitevní fólie, ovšem neproběhla v pořádku, protože server byl zahlcen, dost možná úmyslně. A tak se bude muset vše opakovat. Dále čtěte: Události kolem UFO v Roswellu z roku 1947 nebyly dosud vysvětleny.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve