Samice delfínů mají klitoris podobný lidskému a orgie praktikují pro potěšení

 Země a Příroda 
14. ledna 2022 08:07 / Radek Chlup
  4
📷
2 fotografie v galerii
Delfíni si užívají hrátky i mimo reprodukční období  Pixabay
Klitoris delfíních samic se podobá lidskému, zjistili vědci z Floridské univerzity a Texaské A&M University. Jejich analýza pohlavních orgánů u mrtvých samic delfínů skákavých naznačuje, že prožívají tito mořští savci při sexu slast stejně jako my.

Delfíni mají bohatý sexuální život, který neslouží pouze k reprodukci. Nasvědčují tomu pozorování, jako jsou heterogenní a homogenní delfíní orgie. V jejich průběhu si savci mimo reprodukční období vzájemně nebo o mořské dno dráždí své pohlavní orgány. 

Vědci z Floridské univerzity a A&M University chtěli zjistit, zda samice delfínů, které jsou ve výzkumech věnujících se pohlavním orgánů u savčích druhů přehlíženy, skutečně prožívají při sexu slast. 

Vědci analyzovali klitoris u 11 samic přirozeně uhynulých delfínů skákavých. Výzkum zahrnoval tvar a konfiguraci erektilních tělísek a dráhy nervů procházejících tkáněmi. Výsledky hovoří jednoznačně. 

Užívají si jako lidé 

Klitoris samic delfínů skákavých je citlivý na sexuální stimulaci. „Stejně tak jako v případě lidského klitorisu má i ten delfíní velké plochy erektilní tkáně, které se plní krví,” vysvětlila profesorka a spoluautorka studie Patricia Brennanová. 

Delfíni také získávají funkce spojené s dospíváním. Erektilní tkáň totiž postupem času mění tvar. Vědci také rozpoznali velké nervy a velké množství volných nervových zakončení přímo pod kůží, která je v těchto oblastech mnohem tenčí než jinde v orgánu. 

V pohlavním orgánu se také vyskytují genitální tělíska, která se podobají těm lidským v klitorisu a na špičce penisu. Tato tělíska se podílejí na vzniku slastných pocitů. 

Podle závěrů výzkumné práce jsou nám delfíni sexuálně podobní, a to přes úplně odlišnou pánev. Studie také naznačuje, že cítit při sexu příjemné pocity mohou všichni savci. O tom se vědci přou léta. Psali jsme také: Tajemství delfínů, o kterém jste neměli určitě tušení

Zdroj: DailyMail.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47