Pátá osoba zemřela při hledání údajného pokladu ve Skalistých horách

 Záhady a tajemství 
19. dubna 2020 07:11 / Mirka Malá
  2
📷
2 fotografie v galerii
Poklad kontroverzního milionáře je možná víc nebezpečný než reálný Depositphotos
Pátá osoba zemřela při hledání domnělého pokladu kontroverzního milionáře. Fennův poklad, pojmenovaný po galeristovi a padělateli Forrestu Fennovi, má být ukryt v horách někde v jihozápadních Spojených státech.

Dobrodruzi, kteří se vydali poklad kontroverzního milionáře v minulosti hledat, zahynuli buď pod sněhem, v mrazu nebo po pádu. Poklad je ale lákavý pro řadu dalších. Má být totiž směsí různých drahých kovů a drahokamů a odhaduje se, že jeho hodnota jsou 2 miliony dolarů.

Poklad si vyžádal pátou oběť

Osmapadesátiletý Michael Wayne Sexson zemřel poté, co se on a jeho společník vydali najít poklad na sněžných skútrech do odlehlého místa ve Skalistých horách, kde nakonec uvízli ve sněhu.

I Sexton chtěl najít poklad, k němuž indicie Fenn ukryl do knihy, kterou si sám vydal. Záchranáři ale většině dobrodruhů, kteří poklad neustále hledají, mnohdy již v obtížných podmínkách nedokáží pomoci.

Pět lidí tak už zemřelo při hledání něčeho, co celoživotní prodejce padělků pouze prohlašoval, že existuje, nebo tam Fenn před svou smrtí poklad opravdu zakopal? Každopádně řadu lidí vystavuje poklad velkému riziku, protože většinou hledají v těžko přístupném terénu, který je obtížný i pro záchranné složky.

Je poklad skutečný?

Zda poklad opravdu existuje, je těžko říct. Sám Fenn říká, že poklad je skutečný. Poté, co mu doktor před 10 lety řekl, že zemře na rakovinu, milionář prodal svou uměleckou galerii a připravil samotný poklad i indicie k němu vedoucí. Fenn následně vydal knihu The Thrill of the Chase, to bylo v roce 2010, a tvrdil, že všechna vodítka k nalezení pokladu jsou v knize ukryta.

Poklad má být umístěn do bronzové bedny, údajně z 12. století, ale není ani jasné, zda bedna byla zakopána, nebo například uložena někam do skal. Každopádně už deset let Fennův poklad nejen bere životy, ale budí také hodně kontroverze.

Například jistý Robert Miller byl v říjnu 2018 zatčen kvůli vloupání do Fennova bývalého domu, kde se zmocnil nějaké starožitné skříňky, o které se domníval, že je zmiňovaným pokladem.

V dubnu 2014 pro změnu strážci národního parku zadrželi Darrela Sellera a Christy Strawn za to, že s detektory kovů kopali v národním parku Yellowstone, kde navíc ještě stihli založit i požár. Dále čtěte: Utajený bunkr patřící Churchillově tajné armádě byl objeven ve skotském lese.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod