Slavný gangster z časů prohibice zakopal poklad v hodnotě dnešních 150 milionů dolarů

 Záhady a tajemství 
29. listopadu 2020 17:31 / Mirka Malá
  0
📷
2 fotografie v galerii
Schultz byl mimořádně brutálním gangsterem Library of Congress
Když byl v roce 1935 zastřelen notoricky známý gangster Dutch Schultz, začalo se spekulovat o majetku, který po sobě zanechal. Legenda říká, že Schultz schoval cennosti, které nyní mají hodnotu až 150 milionů dolarů, a to včetně zlatých mincí, bankovek, diamantů a neomezených dluhopisů z první světové války. Vše se údajně ukrývá někde pod zemí v divočině státu New York.

Existence tohoto pokladu však nikdy nebyla prokázána a jeho umístění, pokud vůbec tedy existuje, je dlouholetou záhadou.

Poklad ale hledají hned tři týmy

Odhodlaní hledači pokladů jsou si ale jisti, že poklad existuje a stále ho hledají. Tři týmy se pustily do řešení 85 let staré hádanky sledováním dlouho skrytých tunelů a dalších úkrytů a doufají, že satelitní mapy a radar je dovede k zakopané kořisti.

Schultz, který se narodil jako Arthur Flegenheimer německo-židovským rodičům v roce 1902, zahájil svoji nechvalně známou kariéru když byl ještě chlapcem v Bronxu. Nakonec si vysloužil reputaci výjimečně brutálního zločince, který se pomocí extrémního násilí věnoval pašování, vydírání či provozu nelegální loterie po celém New Yorku a New Jersey.

Když v roce 1920 vstoupila v platnost prohibice, Schultz ji rychle rozpoznal jako příležitost k vydělávání peněz. Získal kontrolu nad nelegálními dodávkami piva a svoje výsadní postavení si vybudoval pomocí vyhrožování a zastrašování každého provozovatele hospod, aby nelegální pivo kupovali pouze od něj.

Mimo jiné jenom na nelegálním sázení dokázal tehdy vydělávat až 14 milionů dolarů ročně.

Schultzova sbírka papírů

Poté, co se Schultz pokusil zabít federálního prokurátora, jeho konkurenti z podsvětí schválili jeho vraždu a nájemný vrah ho zastřelil v restauraci v Newarku v New Jersey 23. října 1935. Pověsti o Schultzově megapokladu začaly kolovat téměř okamžitě po jeho smrti, protože ani Schultzova manželka, ani kdokoli další z jeho rodiny se nikdy oficiálně nepřihlásili k dědictví jeho obrovského majetku.

Schultz by se pravděpodobně vyhýbal ukládání peněž v bankách a schoval svůj majetek na místech, kde jej nebylo možné dohledat ani zdanit. A Schultzův právník Dixie Davis tvrdil, že viděl "velkou bednu plnou peněz, obligací a mincí.“ Davis sám později mluvil o zakopání pokladu.

Dalšími indiciemi, které vedou k domněnkám o skutečné existenci zakopaného pokladu, jsou přepisy jeho výroků z nemocničního lůžka, která pečlivě zaznámenával stenograf, než Schultz podlehl zraněním od nájemného vraha. Podle přepisu zveřejněného 26. října 1935 v The New York Times Schultz zmínil "mou sbírku papírů“ a řekl, že ukryl "přes pět milionů dolarů v tehdejší hodnotě.“ Dále čtěte: Kdy se lidé naučili používat oheň, je stále záhadou. Pro archeology je velmi obtížné najít zachovalé důkazy.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47